Greek English French Nederlands Deutsch Svenska Danish Finnish Norwegian Russian
Checz
 
 
 Απολογισμος δραστηριοτητων 2007
 
Πολιτιστικός Σύλλογος
Μανωλιοπούλου Μανωλιόπουλο 18.08.2008
 
Αγαπητοί συγχωριανοί,
 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανωλιοπούλου έχει ήδη κάνει την παρουσία του αισθητή σε διάστημα μόλις δύο ετών. Η όρεξη κάποιων μελών και η διάθεση της προσφοράς, μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε και να βλέπουμε δυναμικά το μέλλον .
 
Στο διάστημα του 2007 οργανώθηκε πανηγύρι, ειπώθηκαν τα κάλαντα, πραγματοποιήθηκαν δύο εκδρομές στην Κρήτη ,έγινε μελέτη για συνολική ανάπλαση της πλατεία του χωριού και αποφασίστηκε η ανάπλαση σε πρώτη φάση των τοίχων της εκκλησίας. Με την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου θα έχει αλλάξει η συνολική εικόνα του χωριού.Κάθε πόλη και χωριό προσπαθεί να αναδείξει πρώτα το κέντρο του που αποτελεί και την εικόνα των κατοίκων.
 
Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλοι τον ακούραστο Αρχιτέκτονα - Μηχανικό Ελισσέο Παπατζανάκη ,ο οποίος για άλλη μια φορά χορηγεί στον Πολιτιστικό ΣύλλογοΜανωλιοπούλου την μελέτη ανάπλασης των δύο τοίχων , αξίας περίπου 6500.00 € και ανέλαβε όλα τα διαδικαστικά-γραφειοκρατικά που σχετίζονται με το Δήμο Πλατανιά. Η συνολική ανάπλαση θα επιβλέπεται όσο αυτό κριθεί απαραίτητο απο τον ίδιο. Με την καθοδήγηση του θα γίνει και η συνέχεια της ανάπλασης του καφενείου του κ Κατσανεβάκη .Πριν το τέλος του έτους θα γίνει η συνολική παρουσίαση ανάπλασης της πλατείας.
 
Παρακαλούμε θερμά όλους όσους θέλουν να αναβαθμίσουν εξωτερικά το χώρο τους και ειδικά απο την πλατεία μπροστά απο τα σπίτια του Κατσανεβάκη Γιάννη, Μαυρεδάκη Σταύρου, Μαρινάκη Τασούλα, Δασκαλάκης Γεώργιος, Μαρκάκη Τάκη εώς την πλατεία και στην συνέχεια εώς και το σπίτι του Κατσανεβάκη Μανώλη, Μαρινάκη Γρηγόρη, Μαρινάκη Γιώργου όπου έχει γίνει και η τοπογραφική αποτύπωση το 2007 να χρησημοποιούν την ίδια πέτρα και αν γίνεται τον ίδιο χτίστη για να επιτύχουμε το καλίτερο δυνατόν αποτέλεσμα . Τα τηλέφωνα όλων των εμπλεκομένουν υπάρχουν στο προεδρείο του Πολιτιστικού Συλλόγου. Ο κ Παπατζανάκης Ελισσέος με πολύ αγάπη για το χωριό θα συμβάλει με τις συμβουλές του αφιλικερδώς. Αν όλοι κατανοήσουν και βοηθήσουν την προσπάθεια που καταβάλλεται σε λίγα χρόνια η εικόνα του χωριού θα είναι διαφορετική και όλοι θα έχουν αποκομίσει άμεσα ή έμμεσα ωφέλη.
 
Για την αποπεράτωση και διαμόρφωση των τοίχων της εκκλησίας πρέπει να αναφερθούν όλοι οι σημαντικοί χωρηγοί.
 
  • Αρχιτέκτονας – Μηχανικός Ελισσέος Παπατζανάκης.Μελέτη και επίβλεψη τηλ 28210 55665
  • Σίδερα για Θεμελίωση του τοίχου και 5 κυβικά γαρμπίλι με άμμο για εμφανή μπετά Αφοί Μάρακα τηλ 28210 91014
  • Μπετόν για θεμελίωση ,άμμος ,ασβέστης και ένα φορτηγό Πέτρες , εργολάβος Καστρινάκης Αντώνης τηλ 6947377937
  • Μεταφορά Πέτρας με Ιδιωτ Αυτοκίνητο Πρασάκης Θεόφιλος Κατασκευαστική Πρασάκης τηλ 6932289109
  • Κορνίζες πέτρας Σχιστολιθική Βρυσών Υιοί Παπαδάκης ΟΕ 28250 51007
  • Φωτιστικά έκπτωση 50 % Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων
  • Δήμος Πλατανιά καθάρισμα πλατείας και διάνοιξη θεμελίων
  • Εκκλησία Μανωλιοπούλου για τα εργατικά της σκάλας .
  • Δήμος Πλατανιά για την χορηγία των 5000 περίπου € που θα λάβουμε και την συμβολή του

Προέδρου του Δήμου Πλατανιά Σταματάκη Γιάννη
Tου Αντιδημάρχου Μαυρεδάκη Σταύρου
Τοπικού Συμβούλου Θεμιστοκλή Περβολιανάκη


Η στέγαση του Πολιτιστικού Συλλόγου με την ευγενική βοήθεια της εκκλησίας, θα γίνει στο Πνευματικό κέντρο του χωριού.Εχουν συγκεντρωθεί 300 € για την ανάπλαση του Πνευματικού μας κέντρου και μεγάλη είναι η προσφορά της Παπαδιάς κ Δασκαλάκη Χαρίκλειας για την ανάπλαση του Πνευματικού κέντρου.Οι νέες πόρτες του πνευματικού κέντρου έχουν ήδη τοποθετηθεί και θα συντηρηθούν τα παράθυρα άμεσα.Θα γίνει ανάπλαση του εξωτερικού χώρου του Πνευματικού κέντρου και έχουν εξασφαλιστεί ήδη χορηγίες για τον μερικό εξοπλισμό του σε καρέκλες,φωτιστικά,κουρτίνες ,μαγειρικά και οικιακά σκεύη.
 
Μαζί με πνευματικό κέντρο θα αρχίσει και η συντήρηση του σπιτιού της εκκλησίας με έσοδα που θα προκύψουν απο την ενοικίαση του,σε συνενόηση με την εκκλησία.
 
Ευχαριστούμε για την πάντα καλοπροάιρετη θέση του νέου Ιερέα μας του κ. Παρασκάκη Μιχάλη και του επιτρόπου κ Φραντζεσκάκη Δημήτριου.
 
Κάθε παρέμβαση του Πολιτιστικού Συλλόγου σε προσωπικό ή μαζικό επίπεδο, παρακαλούμε θερμά να θεωρείται καλοπροαίρετη γιατί είναι για το καλό όλων και με καμμία ιδιοτέλεια.Ολες οι εκδηλώσεις που θα γίνονται καθ όλη τη διάρκεια του έτους επιθυμούμε να στηρίζονται απο όλους γιατί τα ωφέλη θα είναι για όλους.
 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Αστέρα Μανωλιοπούλου θα διοργανώσει για τρίτη φορά το Πανηγύρι του χωριού προς τιμήν του Πολιούχου μας Αγίου Ιωάννη του Ριγολόγου.
 
Ζητούμε ταπεινά συγνώμη απο τις οικογένειες που πενθούν και ευχαριστούμε για την κατανόηση που θα δείξουν.
 
Τα έσοδα απο την εκδήλωση ,την οποία παρακαλούμε να στηρίξετε όλοι με κάθε δυνατότητα ,προσωπικά αλλά και με επισκέπτες , για καθαρά βιοποριστικούς λόγους του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Αθλητικής Ομάδος αλλά και για να μην νεκρώσει πολιτιστικά το χωριό μας θα μοιραστούν όπως και στο 2006 και 2007 . Ενα τρίτο θα λάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανωλιοπούλο, ένα τρίτο ο Αθλητικός Σύλλογος Αστέρας Μανωλιοπούλου και ένα τρίτο θα πάει καθαρά για την αποπληρωμή ή συνέχιση του έργου της ανάπλασης της πλατείας του Χωριού.
 
Η ανάπλαση της πλατείας του χωριού αποτελεί αισθητική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και κατατάσει το μικρό Μανωλιόπουλο, σίγουρα στους πρωτοπόρους της περιοχής . Πολλά χωριά ήδη προσπαθούν να μας αντιγράψουν. Η επιτυχία αυτή ωφείλεται στην κατανόηση και βοήθεια όλων .Το κόστος για την ανάπλαση των δυο τοίχων θα υπερβαίνει σε πραγματικά νούμερα το ύψος των 30000 € και τα έσοδα απο το πανηγύρι είναι σημαντικός πόρος.
 
Για το εφετινό Πανηγύρι αποφασίστηκε να υπάρχει γενική είσοδος 15.00 € για τους ενήλικες και 10.00 € για τα παιδιά.
 
Στην τιμή περιλαμβάνεται Τζατζίκι, Σουβλάκι ή Μπριζόλα ,τσιγαριαστό κρέας , καλιτσούνια, Σαλάτα χωριάτικη και φρούτο.
 
 
 
Στις 28.08.08 η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 21.00 με την ευγενική χορήγηση του μουσικοχορευτικού συγκροτήματος Ψηλορείτη του κ. Μπούζουκα.
 
Για την μουσική η χορηγία του μουσικού συγκρότηματος του κ .Μαγγελάκη Γιώργου θα φροντήσει για την διασκέδασή των επισκεπτών.
 
Με την έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει βράβευση συγχωριανών μας που συνέβαλαν με την παρουσία τους στην πρόοδο και ανάπτυξη με πολύ δύσκολες τότε συνθήκες σε οικονομικό και βιωποριστικό επίπεδο.Ανθρωποι που αν δεν υπήρχαν η σημερινή γενιά θα ήταν φτωχότερη.Δυστυχώς πολλές φορές θεωρούνται πολλά πράγματα δεδομένα και αγνοείτε το μέγεθος της προσπάθειας και η κατάθεση ψυχής κάποιοων συνανθρώπων μας που φροντίζουν και εργάζονται για το κοινό καλό.
 
 
 
Στην εκδήλωση θα γίνει βράβευση απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανωλιοπούλου στους παρακάτω
 
1.Ιερέας Δασκαλάκης Απόστολος για το μεγάλο έργο που άφηνει πίσω του.
2. Τέος Πρόεδρος Κοινότητας Μανωλιοπούλου – Aποθηκών Μαρινάκης Γρηγόριος για την κατάθεση ψυχής και τις μεγάλες παρεμβάσεις του στο χωριό.
3.Συγχωριανή κ. Φρανζεσκάκη Ελευθερία για το ήθος και τις δυσκολίες που αντι- μετώπισε μεγαλόνοντας μια μεγάλη αξιόλογη οικογένεια.
4.Ιεροψάλτης Δασκαλάκης Στυλιανός για την ακούραστη συμβολή του επι πολλά χρόνια στην εκκλησία.
5.Ιεροψάλτης Χατζηδάκης Νικόλαος για την ακούραστη συμβολή του επι πολλά Χρόνια στην εκκλησία.
 
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ,
 
ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Τσαγκαράκης, Βουλευτές και πολιτευτές του Νομού, τα τοπικά ΜΜΕ και άλλοι επίσημοι.
 
 
Και για τι δύο ημέρες, χώρος της εκδήλωσης θα είναι η Πλατεία του χωριού. Απο τις 20.00 εώς τις 3.00 το πρωί θα κλείσουν οι δρόμοι όπως συμβαίνει και στην παλιά πόλη των Χανίων αλλά και σε τόσες άλλες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού.Στις Καλύβες Αποκορώνου κλείνεται ο κεντρικός δρόμος του χωριού αν και υπάρχουν ελάχιστες δυνατότητες στάθμευσης, στην Παλαιόχωρα κλείνονται οι δρόμοι κάθε βράδυ εώς αργά το πρωί. Σχετικές άδειες έχουν αιτηθεί,συμφωνηθεί απο τις αρχές και θα δωθούν. Η μεγαλύτερη απόσταση που υπάρχει απο την πλατεία του χωριού είναι 5 λεπτά περπάτημα. Ευχαριστούμε απο τώρα για την κατανόηση όλων. Το 2006 έφυγαν πάνω απο 600 επισκέπτες και δεν πρέπει να επαναληφθεί.Πρέπει όλοι να συμβάλουν για να επιτύχουμε τα μέγιστα δυνατά οικονομικά ωφέλη για τους Συλλόγους αλλα πρωτίστος για τον τόπο μας. Η προσπάθειά μας δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και οι προθέσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου δεδομένες. Θέλουμε όλους τους συγχωριανούς μαζί μας ,με θετικό πνεύμα ,αγάπη ,κατανόηση , καλοπροαίρετη κριτική και συμβολή στην προσπάθεια .Η εκδήλωση έχει επιτυχία αν όλοι βγαίνοντας απο την εκκλησία έχουν αγαπήσει και συγχωρήσει τον γείτονα,τον εχθρό ,τον συγχωριανό τους και γιορτάσουν μαζί στην εκδήλωση που για μια φορά το χρόνο πραγματοποιείται στο χωριό τους. Καλό είναι να κατανοήσουμε όλοι ότι κάθε χρόνος που περνάει δεν γυρίζει και αξίζει να κάνουμε ένα απολογισμό της προσφοράς μας στο σύνολο .
 
Το εργοστάσιο του Φραντζεσκάκη Ιωάννη στην είσοδο του χωριού θα είναι ελεύθερο για παρκάρισμα. Θα υπάρχει τρενάκι το οποίο θα μεταφέρει όλους τους επισκέπτες δωρεάν κάθε 10 λεπτά απο το εργοστάσιο εώς την πλατεία και επιστροφή.
 
Η πλατεία θα είναι φωτισμένη με πυρσούς.
 
Στις 29.08.08 θα ξεκινήσει και πάλι η εκδήλωση στις 21.00 . Θα οργανωθεί κανονική κρητική-ελληνική βραδιά με εναλλαγές στολών και χορών απο όλη την Ελλάδα. Το χορευτικό συγκροτημα του κ. Μπούζουκα ο Ψηλορείτης θα συνοδεύει την μουσική . Το μουσικό σχήμα που θα συντροφεύσει τη βραδυά θα είναι του Μάρκου Ρενιέρη και του Πολυχρονάκη Γιάννη.
 
Και τις δύο βραδιές θα προσπαθήσουμε να έχουμε τουρίστες με τα έσοδα των οποίων καλύπτεται μεγάλο μέρος του ρίσκου της εκδήλωσης.
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση όπλων σεβόμενοι τους τόσους αστυνομικούς του χωριού μας αλλα και τις οικογένειες που δεν επιθυμούν να διακινδυνεύσουν την ζωή τους και την ζωή των παιδιών τους απο οποιονδήποτε και μάλιστα μεθυσμένο.
Το μεγαλύτερο πρόβλημμα της διοργάνωσης είναι οι σερβιτόροι και παρακαλούνται όλοι θερμά να συμβάλουν εάν αυτό είναι εφικτό έστω μια βραδυά βοηθόντας στο σερβίρισμα.
 
 
Για την βοήθειά,συμπαράσταση και κατανόηση σας, σας ευχαριστούν τα Διοικητικά συμβούλια του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου.
 
Για τηλέφωνα επικοινωνίας και κλείσιμο τραπεζιών
 
 
Μαρινάκης Μανώλης 6945550414 28210 29900
Ορφανουδάκης Βασίλης 6976160865
Δασκαλάκης Νεκτάριος 6948117311
Δασκαλάκης Μανώλης 6973770357
Χατζηδάκη Μαρία 28210 77174
Κατσανεβάκη Αριστέα 28210 77114
Φραντζεσκάκης Γιώργος 28210 63603
Δασκαλάκης Γιάννης 6948506740
Δασκαλάκης Ευσέβιος 6940656577
Δασκαλάκης Δημήτριος 6946280808
Φραντζεσκάκη Χαρούλα 6946888910
 
Βασικοί χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι:Αναψυκτικά Γεράνι,Τυπογραφείο Γεωρβασάκη, ΙΝΚΑ, Αφοί Χιωτάκη,Ενωση Τραίνων Χανίων , Ξενοδοχείο Louis Creta Princess, Αφοί Βολικάκοι,Εφημερίδα Φιλελευθερος,Εφημερίδα Χανιώτικα Νέα,Νέος Κήρυκας,Ράδιο Αμόρε 87,5,Νότος FM 101,8,Studio A 102,2
 
 
Με τιμή.
Μαρινάκης Εμμανουήλ
 
Πρόεδρος Πολ. Συλλόγου Μανωλιοπούλου

 « επιστροφή Friendly Printing


     copyrights © 2012, manoliopoulo.gr