Greek English French Nederlands Deutsch Svenska Danish Finnish Norwegian Russian
Checz
 
 
 Απολογισμός δραστηριοτήτων 2008
 

Πολιτιστικός Σύλλογος

Μανωλιοπούλου Μανωλιόπουλο 20.08.2009
 
Αγαπητοί συγχωριανοί,
 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανωλιοπούλου έχει ήδη κάνει την παρουσία του αισθητή στo διάστημα των τριών ετών της ύπαρξης του. Η όρεξη κάποιων μελών και η διάθεση της προσφοράς , μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε και να βλέπουμε δυναμικά το μέλλον .
 
Κάνοντας όπως κάθε χρόνο τον ετήσιο απολογισμό μας, αναφέρουμε:
 
Στο διάστημα του 2008/2009 οργανώθηκε πανηγύρι, ειπώθηκαν τα κάλαντα, πραγματοποιήθηκαν δύο εκδρομές στην Κρήτη ,τελειοποιήθηκε η ανάπλαση του τοιχίου της εκκλησίας ,η ανακαίνιση του σπιτιού πάνω από το Πνευματικό Κέντρο του χωριού, πλήρης επίπλωση και εξοπλισμός του σπιτιού με σκοπό την ενoίαση του ως ξενώνα , ανακαίνιση του Πνευματικού Κέντρου η οποία βρίσκεται σε τελικό στάδιο. Σύντομα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια στα οποία θα προσκληθείτε και θα είσαστε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα της ανακαίνισης που πραγματοποιείται. Με την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου θα έχει αλλάξει η συνολική εικόνα του χωριού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος βρίσκεται μόνο στην αρχή του.
 
Στην ευρύτερη περιφέρεια του Δήμου Πλατανιά ελάχιστα χωριά διαθέτουν ένας χώρο 140 τετραγωνικών και με την πολυτέλεια που προβλέπεται να εξοπλιστεί.
 
Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλοι τον ακούραστο Αρχιτέκτονα - Μηχανικό Ελισσέο Παπατζανάκη και την συνεργάτη του Στέλλα Καμαριανάκη ,οι οποίοι για άλλη μια φορά χορήγησαν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανωλιοπούλου και στον Δήμο Πλατανιά την συνολική μελέτη ανάπλασης της πλατείας , αξίας άνω των 9000 € που συμπεριλαμβάνει τον υπόλοιπο τοίχο από την εκκλησίας έως το σχολείο, την μελέτη επέκτασης της γέφυρας και την ανάπλασή της , αξίας περίπου 10500.00 € και ανέλαβε όλα τα διαδικαστικά-γραφειοκρατικά που σχετίζονται με τη Νομαρχία Χανίων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το έργο από την Νομαρχία . Η μελέτη προβλέπει ανύψωση της πλατείας κατά περίπου 40 εκατοστά με νέο ασφαλτοτάπητα μέσα στον οποίο θα τοποθετηθούν σχέδια με ειδικά πλακίδια και αυτό για να μειώσει το κόστος κατασκευής δίνοντας την αίσθηση μιας πλακόστρωτης πλατείας . Στην μελέτη συμπεριλαμβάνει τον τοίχο του κ. Σταματάκη Νικόλαου, διευθέτηση των όμβριων και την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, τα οποία θα δημιουργούν ένα ιδιαίτερο αισθητικά ενοποιημένο σύνολο. Η μελέτη θα παρουσιαστεί στα εγκαίνια του Πνευματικό Κέντρο.
 
Η συνολική ανάπλαση θα επιβλέπεται όσο αυτό κριθεί απαραίτητο απο τον ίδιο , δίχως κανένα οικονομικό όφελος. Η συνολική μελέτη έχει υποβληθεί στο Δήμο και μπορεί να ζητηθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Εκτός από τα παραπάνω έως το πανηγύρι θα έχει παραδοθεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο η μελέτη ανάπλασης με πέτρα, του καμπαναριού και της εξωτερικής επιφάνειας της εκκλησίας που θα υλοποιηθεί σταδιακά από την εκκλησία και τον Πολιτιστικό Σύλλογο.
 
Το 2009 είχε προβλεφθεί να συνεχιστούν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας αλλά μετά από την υπόσχεση του δήμου Πλατανιά ,ότι η μελέτη που υποβλήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο θα τηρηθεί , διαβεβαιώνοντας ότι θα χρησιμοποιηθεί η ίδια πέτρα που χρησιμοποιήθηκε έως τώρα με το πρόγραμμα ανάπλασης το 2009 , σταμάτησαν οι εργασίες του Συλλόγου και μας βρίσκει απόλυτα θετικούς η πρόθεση.
 
Η στέγαση του Πολιτιστικού Συλλόγου με την ευγενική βοήθεια της εκκλησίας, θα γίνει στο Πνευματικό κέντρο του χωριού. Οι νέες πόρτες του Πνευματικού Κέντρου έχουν ήδη τοποθετηθεί ,έχουν αλλαχτεί και τοποθετηθεί όλα τα παράθυρα, αλλαγή ειδών υγιεινής , νέα κουζίνα, νέες κουρτίνες, φωτιστικά, κλιματιστικά, σοβάτισμα εξωτερικού και εσωτερικού χώρου, έχουν γίνει πλήρες ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, διευθέτηση εξωτερικού χώρου, στρώσιμο με χαλίκι.
 
Με τα ενδεχόμενα έσοδα που θα προκύψουν από την ενοικίαση του σπιτιού του Πνευματικού Κέντρου και σε συνεννόηση με την εκκλησία θα γίνει συντήρηση του κτιρίου και θα προχωρήσουμε σε τοποθέτηση πλακιδίων στο πνευματικό κέντρο , αλλαγή αμιαντοσκεπής με κεραμίδια, δημιουργία πεζοδρομίων, εξωτερική αισθητική ανάπλαση .Στην συνέχεια τα έσοδα θα διατεθούν για την εξωτερική ανάπλαση του καμπαναριού και της εκκλησίας για να δέσει η αισθητική του τοιχίου με την εκκλησία.
 
Ευχαριστούμε για την πάντα καλοπροάιρετη θέση του νέου Ιερέα μας του κ. Παρασκάκη Μιχάλη και του επιτρόπου κ Φραντζεσκάκη Δημήτριου.
 
Κάθε παρέμβαση του Πολιτιστικού Συλλόγου σε προσωπικό ή μαζικό επίπεδο, παρακαλούμε θερμά να θεωρείται καλοπροαίρετη γιατί είναι για το καλό όλων και με καμμία ιδιοτέλεια.Ολες οι εκδηλώσεις που θα γίνονται καθ όλη τη διάρκεια του έτους επιθυμούμε να στηρίζονται απο όλους γιατί τα ωφέλη θα είναι για όλους .Ο χώρος του Πνευματικού Κέντρου θα μπορεί να ενοικιάζεται με συμβολικό ποσό και τα σκεύη δεν θα μπορούν να βγουν εκτός πνευματικού κέντρου.
 
Έξοδα που έχουν πληρωθεί για την Πλατεία
1500 € για σοβάτισμα ,διάνοιξη ή κλείσιμο παραθύρων και πορτών , και δημιουργία χόλ.
160 € για τοποθέτηση μοκέτας 200 € για μάρμαρα παραθύρων
185 € για τοποθέτηση κλιματιστικών 200 € μεταφορά επίπλων
300 € για τοποθέτηση και βάψιμο πέργκολας. 600 € για τοποθέτηση παραθύρων
Εκκρεμούν έξοδα ηλεκτρολόγου, υδραυλικού, βαψίματος
 
Έξοδα Πνευματικού Κέντρου
600 € τοποθέτηση παραθύρων
1000 € σοβάτισμα εξωτερικού και εσωτερικού χώρου 80 € φωτιστικά τοίχου
1500 € βάψιμο εσωτερικό και εξωτερικό. 850 € Υδραυλικός
Εκρεμούν έξοδα ηλεκτρολόγου, τοποθέτηση κλιματιστικών, μοκέτας
 
Έξοδα τοιχίου εκκλησίας
400 € Νικάκης για κόψιμο ταράτσας εκκλησίας 950 € υδραυλικός
1500 € Εμφανή μπετό /ζαρντινιέρες 500 € ηλεκτρολόγος
10640 € Πέτρες και κορνίζες 550 € ξύλα για κάγκελα
80 € φωτιστικά τοίχου 700 € Βάψιμο πλατείας
415 € υλικά βαψίματος κάγκελα 500 € χρώματα για τοίχο εκκλησίας
 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Αστέρα Μανωλιοπούλου συνδιοργανώνει για τέταρτη φορά το Πανηγύρι του χωριού προς τιμήν του Πολιούχου μας Αγίου Ιωάννη του Ριγολόγου.
 
Ζητούμε ταπεινά συγνώμη απο τις οικογένειες που πενθούν και ευχαριστούμε για την κατανόηση που θα δείξουν.
 
Τα έσοδα απο την εκδήλωση ,την οποία παρακαλούμε να στηρίξετε όλοι με κάθε δυνατότητα ,προσωπικά αλλά και με επισκέπτες , για καθαρά βιοποριστικούς λόγους του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Αθλητικής Ομάδος αλλά και για να μην νεκρώσει πολιτιστικά το χωριό μας θα μοιραστούν όπως και στο 2006 , 2007,2008: ένα τρίτο θα λάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανωλιοπούλο, ένα τρίτο ο Αθλητικός Σύλλογος Αστέρας Μανωλιοπούλου και ένα τρίτο θα πάει καθαρά για την συνέχιση των έργων που έχουμε προγραμματίσει.
 
Η ανάπλαση της πλατείας του χωριού αποτελεί αισθητική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και κατατάσει το μικρό Μανωλιόπουλο, σίγουρα στους πρωτοπόρους της περιοχής . Πολλά χωριά ήδη προσπαθούν να μας αντιγράψουν.
 
Για το εφετινό Πανηγύρι αποφασίστηκε να υπάρχει γενική είσοδος 17.00 € για τους ενήλικες και 10.00 € για τα παιδιά.
 
Στην τιμή περιλαμβάνεται Τζατζίκι, φάβα, Σουβλάκι ή Μπριζόλα ,τσιγαριαστό κρέας, καλιτσούνια, Σαλάτα χωριάτικη και φρούτο.
 
Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε δεν επιθυμεί το φαγητό που συμπεριλαμβάνει η πρόσκληση ,μπορεί το αντίστοιχο της αξίας του εισιτηρίου να καταναλωθεί σε ποτά ή συγκεκριμένα προσφερόμενα φαγητά.
 
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ,
 
ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Τσαγκαράκης, Βουλευτές και πολιτευτές του Νομού, τα τοπικά ΜΜΕ και άλλοι επίσημοι.
 
Και για τι δύο ημέρες, χώρος της εκδήλωσης θα είναι η Πλατεία του χωριού. Απο τις 20.00 εώς τις 3.00 το πρωί θα κλείσουν οι δρόμοι όπως συμβαίνει και στην παλιά πόλη των Χανίων αλλά και σε τόσες άλλες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού. Αν και εφόσον λόγω προσέλευσης χρειαστεί ,ενδέχεται να κλείσει και η κεντρική αρτηρία Μανωλιόπουλο Αλικιανό .Έχει δοθεί η σχετική άδεια από την αστυνομία .
 
Στις Καλύβες Αποκορώνου κλείνεται ο κεντρικός δρόμος του χωριού αν και υπάρχουν ελάχιστες δυνατότητες στάθμευσης, στην Παλαιόχωρα κλείνονται οι δρόμοι κάθε βράδυ εώς αργά το πρωί. Η μεγαλύτερη απόσταση που υπάρχει απο την πλατεία του χωριού είναι 5 λεπτά περπάτημα. Ευχαριστούμε απο τώρα για την κατανόηση όλων. Το 2006 έφυγαν πάνω απο 600 επισκέπτες και δεν πρέπει να επαναληφθεί ειδικά εφέτος που ημέρες πανηγυριού είναι Παρασκευή και Σάββατο οι καλύτερες δυνατές ημέρες . Πρέπει όλοι να συμβάλουν για να επιτύχουμε τα μέγιστα δυνατά οικονομικά ωφέλη για τους Συλλόγους αλλα πρωτίστος για τον τόπο μας. Η προσπάθειά μας δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και οι προθέσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου δεδομένες. Θέλουμε όλους τους συγχωριανούς μαζί μας ,με θετικό πνεύμα , αγάπη ,κατανόηση , καλοπροαίρετη κριτική και συμβολή στην προσπάθεια .Η εκδήλωση έχει επιτυχία αν όλοι βγαίνοντας απο την εκκλησία έχουν αγαπήσει και συγχωρήσει τον γείτονα,τον εχθρό ,τον συγχωριανό τους και γιορτάσουν μαζί στην εκδήλωση που για μια φορά το χρόνο πραγματοποιείται στο χωριό τους. Καλό είναι να κατανοήσουμε όλοι ότι κάθε χρόνος που περνάει δεν γυρίζει και αξίζει να κάνουμε ένα απολογισμό της προσφοράς μας στο σύνολο .
 
Το εργοστάσιο του Φραντζεσκάκη Ιωάννη στην είσοδο του χωριού θα είναι ελεύθερο για παρκάρισμα. Θα υπάρχει τρενάκι το οποίο θα μεταφέρει όλους τους επισκέπτες δωρεάν κάθε 10 λεπτά απο το εργοστάσιο εώς την πλατεία και επιστροφή.
 
Η πλατεία θα είναι φωτισμένη με πυρσούς.
 
 Στις 28.09.09 ημέρα Παρασκευή με το μουσικό συγκρότημα του κ.Αγγελάκη Μανώλη, Γιώργου και Μιχάλης Φράρου .
 
Το χορευτικό συγκροτημα του κ. Μπούζουκα ο Ψηλορείτης θα συνοδεύει την μουσική .
 
Στην εκδήλωση θα έχουμε τουρίστες από σκανδιναβικές κυρίως χώρες.
 
 Στις 29.08.07 ημέρα Σάββατο θα ξεκινήσει και πάλι η εκδήλωση στις 21.00 . Θα οργανωθεί κανονική κρητική-ελληνική βραδιά με εναλλαγές στολών και χορών απο όλη την Ελλάδα. Το χορευτικό συγκροτημα του κ. Μπούζουκα ο Ψηλορείτης θα συνοδεύει την μουσική . Το μουσικό σχήμα που θα συντροφεύσει τη βραδυά θα είναι του Μάρκου Ρενιέρη και του Πολυχρονάκη Γιάννη.
 
Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση όπλων σεβόμενοι τους τόσους αστυνομικούς του χωριού μας αλλα και τις οικογένειες που δεν επιθυμούν να διακινδυνεύσουν την ζωή τους και την ζωή των παιδιών τους απο οποιονδήποτε και μάλιστα μεθυσμένο.
 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της διοργάνωσης είναι οι σερβιτόροι και παρακαλούνται όλοι θερμά να συμβάλουν εάν αυτό είναι εφικτό έστω μια βραδυά βοηθόντας στο σερβίρισμα. Εάν αναγκαστούμε να πληρώσουμε σερβιτόρους εξανεμίζεται κάθε οικονομικό όφελος.
Το δεύτερο πρόβλημα αποτελεί η κουζίνα και οποιαδήποτε κυρία επιθυμεί την παρακαλούμε να έρθει και να συμβάλει στην προσπάθεια μας ..
Για την βοήθειά,συμπαράσταση και κατανόηση σας, σας ευχαριστούν τα Διοικητικά συμβούλια του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου.
 
Για τηλέφωνα επικοινωνίας και κλείσιμο τραπεζιών
Μαρινάκης Μανώλης 6945550414 Φραντζεσκάκης Γιώργος 28210 63603
Ορφανουδάκης Βασίλης 6976160865 Δασκαλάκης Γιάννης 6948506740
Δασκαλάκης Νεκτάριος 6948117311 Δασκαλάκης Ευσέβιος 6940656577
Δασκαλάκης Μανώλης 6973770357 Φραντζεσκάκη Χαρούλα 6946888910
Χατζηδάκη Μαρία 28210 77174 Δασκαλάκης Δημήτριος 6946280808
Κατσανεβάκη Αριστέα 28210 77114
 
Βασικοί χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι: Μέγας Χορηγός καφετέρεια ΘΕΜΑ και ΟΥΣΙΑ ,Ενωση Τραίνων Χανίων ,Αναψυκτικά Γεράνι, Τυπογραφείο Γεωρβασάκη, ΙΝΚΑ, Αφοί Χιωτάκη,Ενωση Τραίνων Χανίων , Αφοί Βολικάκοι,Εφημερίδα Φιλελεύθερος , Εφημερίδα Χανιώτικα Νέα, Νέος Κήρυκας, Ράδιο Αμόρε 87,5,Νότος FM 101,8,Studio A 102,2
 
 
Με εκτίμηση,
 
ο Πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Μανωλιοπούλου
Μαρινάκης Εμμανουήλ


« επιστροφή Friendly Printing


     copyrights © 2012, manoliopoulo.gr